Het buurtbudget


Elke wijk krijgt jaarlijks een buurtbudget van de gemeente Amersfoort. Dit budget is bedoeld om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Elke bewoner, of groep bewoners, kan voorstellen hiervoor indienen. De voorstellen worden ingediend bij het wijkbeheerteam, voor de binnenstad is dit het BBN. De werkgroep Buurtbudget bekijkt en beoordeelt of de ingediende voorstellen voldoen aan de door de gemeente gestelde voorwaarden.

Klik hier voor informatie over het buurtbudget 2017.


Leden werkgroep Buurtbudget

Truus Saris
Jan Bronius
Hans Wels

Buurtbudget 2016: uitreiking cheques in Downey's

Binnenstad Amersfoort staat bol van de vele initiatieven van de buurtbewoners
Op maandag 11 april mochten bewonersgroepen en initiatiefnemers uit handen van Justia Heijkoop en Truus Saris namens de buurtbudgetcommissie van de binnenstad een cheque ontvangen in Downey’s aan de Zuidsingel. Van het TejaterThuis in de Nieuwstraat, tot het project 'Groenevent' van bewoners aan de Valkestraat, Stovestraat en Nieuwstraat, van een bijdrage voor de Zonnebloem tot kinderactiviteiten zoals ClowntjesHof en het Kidsfestival.

'Bezig in je buurt' als leidraad
Meer dan 25 aanvragen zijn binnengekomen bij de buurtbudgetcommissie, waarmee het beschikbare buurtbudget zeer ruim overschreden werd. De werkgroep heeft bij het toekennen gelet op de meerwaarde voor binnenstadbewoners als geheel of voor een groep bewoners, met het thema 'Bezig in je buurt' als leidraad en de totaal beschikbare budgettaire ruimte. Hierdoor is niet iedere aanvraag volledig gehonoreerd of zijn sommige aanvragen zelfs afgewezen.

Hieronder enkele foto's van de uitreiking.


Buurtfeest Celzusterenstraat/Sint Rochustraat 27 juni 2015

Ook dit buurtfeest was mogelijk door een bijdrage uit het buurtbudget van de binnenstad. Hieronder staan een aantal foto's van het feest.


Struinen in de Tuinen 2015

Hier en daar verregend, maar een fantastische dag! Dank aan alle deelnemers uit alle wijken van Amersfoort voor inventiviteit, aanpassingsvermogen en locaties die last minute overdekt gevonden/gemaakt werden! Wat is Amersfoort toch leuk!

Tijdens Struinen in de Tuinen 2015 konden bewoners genieten van podiumkunsten van mede-Amersfoorters in alle wijken van de stad. In totaal deden er 103 tuinen mee, waar 106 acts in speelden.

Tijdens deze optredens was er gratis thee en koffie aanwezig, en was er alle mogelijkheid tot ontmoeting.


Sint Radboudstraat 14, foto: M.J. Eykman


Mooierstraat 3, foto: M.J. Eykman


Verrassend klassiek 2015

Ook de concertserie "Verrassend klassiek" heeft in 2015 een bijdrage uit het buurtbudget gehad.


Jong talent in het voorprogramma van 'Meestercellisten'.


Kaarslicht-premičre van de kamermuziekversie van het
pianoconcert van Schumann.


Foto's GroenEvent Nieuwstraat, Stovestraat en Valkestraat van 12 april 2015


Klik hier om terug te gaan naar de pagina met de werkgroepen.

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.