'Goeie buren'


‘Goeie Buren’ is een aanspreekpunt voor hulp en activiteiten vóór en dóór buurtbewoners.
Een ‘Goeie Buur’ kan iedereen zijn, jong en oud, die woont in de Binnenstad van Amersfoort. Regelmatig horen wij van mensen uit de buurt dat ze graag iets voor een ander willen doen.

Een paar voorbeelden:
Boodschappen doen, even op een kind passen, een hond uitlaten, iemand gezelschap houden, een extra maaltijd koken, je ladder, boormachine of iets anders delen /uitlenen, een klusje in huis of tuin. Dit is slechts een kleine opsomming. Er kan nog veel meer!!!

Wij nodigen alle bewoners van de Binnenstad uit om mee te doen: door diensten en activiteiten aan te bieden en er omgekeerd ook gebruik van te maken.
Je hoeft natuurlijk niet altijd klaar te staan. Je kunt helpen op momenten waarop het jou uitkomt. Beter een ‘goeie buur’ dan een verre vriend. En een ‘goeie buur’ hoeft niet altijd naast je te wonen, een straatje of buurtje verderop kan ook.

Goeie Buren is een werkgroep van het BBN (Binnenstad Bewoners Netwerk Amersfoort)

De Ontmoetingstafel
Ontmoeting is een belangrijke doelstelling van Goeie Buren, daarom hebben we een ontmoetingstafel opgezet, die door vrijwilligers -leden van de werkgroep- wordt gerund.
Iedere vrijdagmorgen 10.30 – 12.00 uur kun je aanschuiven aan deze tafel voor een kopje koffie, een praatje of een vraag.

Plaats: de ronde tafel, direct links van de ingang van het Theatercafé De Lieve Vrouw.
Telefoon: 06-11269470

Enthousiast over dit initiatief? Doe mee!!!

Wil je deelnemen aan de werkgroep en de ‘Goeie Buren’ tafel bemensen? Doen !!!

Meld je aan via onderstaand formulier of stuur een e-mail naar goeieburenbbn@gmail.com.

Klik hier om naar de blog van Goeie Buren te gaan!


Geslaagde kennismaking met Hofje Armen de Poth.

Op 15 juni namen 25 binnenstadsbewoners deel aan de excursie naar Stichting Armen de Poth. Na afloop schoven ook een aantal bewoners van het hofje aan. Op een informele manier een welkom aan nieuwe gezichten, hernieuwde kennismaking en er werden afspraken gemaakt over (lopende) hulp van Goeie Buren.

Door Stichting Armen de Poth werden we ontvangen met koffie, thee en koekjes. Binnenvader/beheerder Jaap Bodd heette ons welkom en hield een korte inleiding. Daarna werd een film vertoond over de geschiedenis en de huidige organisatie van Stichting Armen de Poth. Na afloop werden vragen beantwoord over de woningen, toelatingseisen, financiering en de renovatie. Het is verrassend om vast te stellen dat Hofje Armen de Poth, als collectieve woonvorm voor ouderen met een gering inkomen, meegaat in de huidige ontwikkelingen. De woningen worden stuk voor stuk gerenoveerd en voorzien van moderne gemakken.

Daarna leidde Jaap Bodd ons rond langs de historische broodoven in het hoofdgebouw, de prachtige kapel en liet een z.g. toonhuisje zien in historische staat. Tijdens het afsluitende “hapje & drankje” trad het nieuw gevormde koor “De hofdames” voor ons op met vrolijke liederen. Daarbij werd enthousiast meegezongen. Ook het zonnige weer droeg bij aan een geslaagde ontmoeting.

Goeie Buren dankt Stichting Armen de Poth voor de ontvangst. We zijn weer wat wijzer geworden over een pareltje in onze historische binnenstad.

Voor meer informatie: www.armendepoth.nl


Meld je aan via ons reactieformulier:

Klik hier om terug te gaan naar de pagina met de werkgroepen.

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.