De seniorentafel


Sinds februari 2008 is er op iedere derde dinsdagochtend van de maand een Seniorentafel. Aan deze ‘tafel’ kunnen senioren uit de binnenstad elkaar ontmoeten en nader met elkaar kennismaken. De Seniorentafel vindt plaats van half elf tot twaalf uur. Tot nu toe hebben zo’n 50 senioren aan deze bijeenkomsten deelgenomen. Gemiddeld zijn we met 15 a 20 bezoekers aanwezig.

Samen zijn, elkaar leren kennen is het hoofddoel van deze Seniorentafel. Initiatieven van de bezoekers voor het organiseren van (spontane) activiteiten worden wel op prijs gesteld. Zo zijn we o.a. een keer met elkaar gaan eten in de Expeditie, of hebben we een culturele wandeling gemaakt langs de beelden van Armando in de binnenstad. Andere plannen zijn in voorbereiding.

Ingaande dinsdag 19 september 2017 vindt de maandelijkse seniorentafel plaats op een ander adres. De nieuwe locatie is Stadscafé, Lieve Vrouwekerkhof 3. Het tijdstip blijft ongewijzigd, van 10:30 tot 12:00.

Na ruim 9 jaar onderdak te hebben gevonden in Grandcafé Hemels, was het voor een aantal senioren moeilijk/onmogelijk de seniorentafel te blijven bezoeken op de eerste verdieping (geen lift). De nieuw gevonden plek op de begane grond bleek niet ideaal voor zowel Hemels als voor de senioren. In het Stadscafé hebben we een nieuwe makkelijk toegankelijke, min of meer eigen plek gevonden om de seniorentafel voort te zetten.


De seniorentafel steppend door de binnenstad in 2010

Dinsdag 21 september heeft Marije Miltenburg van Grandcafé Hemels de seniorentafel een wel heel bijzondere, sportieve ochtend bereid. De seniorentafel werd namelijk door Hemels uitgenodigd om de ons zo vertrouwde binnenstad eens steppend te doorkruisen en na afloop ervan te genieten van een ‘High Tea’. Dit alles op kosten van Hemels!

Na ontvangst in Hemels met een kopje koffie togen wij naar de Oliesteeg waar ‘Dogatti Stepevents’ is gevestigd. Ed Weyad van Stepevents stond ons al op te wachten te midden van een aantal prachtige steppen. Hoewel de meesten meenden over ruime stepervaring te beschikken, bleek het toch nuttig om enige voorlichting te krijgen hoe er op deze hightech-steppen gestept diende te worden.

Na het uitzoeken van een step, niet makkelijk, de ene step ziet er nog mooier uit dan de andere, gingen we, uitgezwaaid door zuster Magarita en Mary Buckle, al steppend achter Ed aan, eerst de Kamp op en verder door de binnenstad. Al steppend kwamen we tot de conclusie dat onze mooie binnenstad weer een attractie rijker is geworden en dat het verplaatsen op een step nog net zo aangenaam is als het vroeger was in onze kindertijd. Wel is het drukker geworden, dus wel goed opletten!

Na afloop was iedereen het er over eens dat het een prachtige ervaring was die zeker navolging verdient. Inspannend is het ook, een uur steppen en je bent 800 Kcal kwijt! Dus niet meer naar de sportschool, maar na Stepevents in de Oliesteeg!

Na het steppen zijn we weer naar Hemels gelopen waar de tafels gedekt waren voor de ‘High Tea’. Het was heerlijk, genieten van de broodjes, quiches, scones, cakjes en bonbons. In Hemels waar de seniorentafel al bijna drie jaar maandelijks op de derde dinsdag bijeenkomt heeft onze gastvrouw Marije Miltenburg voor de zoveelste keer de seniorentafel op een wel heel bijzondere sportieve en culinaire wijze onthaald.


Portrettengalerij

Eén van de veel gestelde vragen op deze bijeenkomsten is ‘wie was dat ook al weer met wie ik de vorige keer zo gezellig heb zitten praten” Om deze vraag makkelijker te kunnen beantwoorden openen we daarom vanaf vandaag onze Seniorentafel Portrettengalerij. Conny Meslier heeft op de laatste seniorentafel van de deelnemers een foto gemaakt en deze kunt u bewonderen op deze website. Uiteraard gaan we deze portrettengalerij regelmatig bijhouden met de bezoekers die nog niet ‘vereeuwigd’ zijn. Alleen al om op deze professionele wijze gefotografeerd te worden maakt een bezoek aan de seniorentafel meer dan de moeite waard.

Als u met uw muiswijzer over de foto's beweegt, dan verschijnt een grotere portretfoto van de betreffende bezoeker. Het duurt overigens even voor alle foto's via het internet opgehaald zijn.


Alfred Terra

Alma KardinaalCobi Ramselaar-Hellevoort

Conny MeslierEls Lautenschutz

Everard VerweijGerard Schreyer

Gezina KnegtmansHen Smit

Henk van EsIda van Ouwerkerk

Isabel TerpstraJan Bosman

Jan HinfelaarJan Smeekens

Jan VennekensJeanne Hinfelaar

Joke Verweij-HellevoortJoop Lautenschutz

Kedo ErnéLies Vennekens

Mieke SmitSylvia Hulscher

Wil WijnandsWilhelmien Lemaire

Willem van GaalWina Dodde

Zuster Ada van DuynenZuster Margarita Jonkman

Zuster Werenfrida Adema


Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.