Nieuwsberichten uit de binnenstad

Klik op een link om naar het betreffende bericht te gaan.

Fotowedstrijd 'Geborgen zijn'

Groote in de kunst

Inspiratieavonden in het Mondriaanhuis

Tentoonstelling Contradictions - Esther Stocker

4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

Wolter & Water: expositie over de levenslange fascinatie voor water van een kunstenaar

Nieuwe visualisaties Sam & Sophie (aangepast met nieuwe visualisaties)

Wijkwinkel Kruiskamp (ook voor de binnenstad)

Buurtkamer Binnenstad, Appelmarkt 9 achter

Activiteiten in Zorgresidence Het Seminarie, Muurhuizen 102

Overlast van graffiti in de binnenstad

Fotowedstrijd 'Geborgen zijn'

Na het succes van 'Keiheilig!' in de zomer van 2022 organiseert Stadsdominee opnieuw een fotowedstrijd die de grenzen tussen kerk en stad overstijgt, met als thema: 'geborgen zijn'. In een wereld die vaak onherbergzaam voelt door polarisatie en onzekerheid zoeken veel mensen naar bescherming, geborgenheid en veiligheid. Geborgenheid is een gevoel, maar ook een behoefte.

De uitdaging: Maak een foto van waar jij in Amersfoort een plaats van geborgenheid vindt, voor jezelf of voor anderen. Laat ons zien waar jij je gekoesterd en beschut en veilig voelt. Waar je in de luwte altijd weer op adem komt omdat je je geliefd en gedragen weet. Insturen kan tot 1 juni, max drie foto's per deelnemer, min. 1 MB per foto, de foto is in Amersfoort genomen.

Iedereen kan meedoen: alle leeftijden, amateurs en professionals, met een grote camera of met je telefoon. De jury bestaat uit drie vakfotografen met oog voor spiritualiteit: Lydia Vroegindeweij, Lianne ter Maat en Thomas Thijssen. De vijftien door hen (uiteraard anoniem) gekozen foto's worden groot afgedrukt en ingelijst en zijn in juli en augustus te zien als expositie in de Amersfoortse Zwaan (Langestraat 61)

De opening van de expositie is op 29 juni 2024, 16 uur. De jury wijst een winnaar aan en licht haar keuze toe. Tijdens de zomertentoonstelling kunnen bezoekers ter plekke (dus niet online) stemmen op hun favoriete foto. Op zaterdag 31 augustus, 16 uur zal de jury de publieksprijs bekend maken: welke foto heeft de meeste bezoekersstemmen gekregen? Kijk voor alle voorwaarden en hoe je mee kunt doen op www.stadsdominee.nl/foto

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 14 februari 2024


Groote in de kunst

Henk Groote, muzikant, schilder, verzamelaar
Museum Flehite presenteert vanaf 13 april een ruime keuze uit de veelzijdige verzameling van verhandelde en gerestaureerde figuratieve schilderkunst uit het tijdvak 1850 – 1950 van de in Zwolle woonachtige Henk Groote (Groningen, 1947). Die verzameling wordt aangevuld met representatieve kunstwerken van Henk Groote zelf vanaf zijn academietijd tot nu. Dat resulteert in een gevarieerde tentoonstelling. Er is onder andere werk te zien van bekende namen, zoals Armand Guillaumin, Hendrik Jan Wolter, Jan Voerman, Johan Dijkstra, Jo Kosten, Otto Eerelman, Jakob Nieweg en andere minder bekende kunstenaars. Daarnaast is er in deze tentoonstelling over de breed getalenteerde Henk Groote aandacht voor zijn voormalige leven als popmuzikant, restaurateur, kunstenaar en galeriehouder.

Schilder, popmuzikant, galeriehouder, verzamelaar en restaurateur
Henk Groote geboren in Groningen, groeide op in Apeldoorn. Hij studeerde van 1966 tot 1970 aan de kunstacademie in Arnhem. Hij kreeg onder andere les van Peter Struycken, Henk Peeters, vooraanstaand lid van de ‘nul-beweging’ en figuratief schilderen door de heer de Haas. Van 1970 tot 1972 woonde en werkte Groote in Den Haag, waar hij kunstlessen volgde aan de avondacademie en intensief begon te schilderen in olieverf en pastel. Hij ontwikkelde zich gaandeweg tot figuratief kunstenaar. Hij maakte en maakt naturalistische werken, die zich uitstrekken van fotografische precisie tot een impressionistische of licht geabstraheerde vorm van het onderwerp.

Voordat de schilderkunst zijn bestaan zou bepalen, hield de popmuziek Henk Groote in zijn greep. Tussen 1960 en 1980 speelde hij met zijn broers André en Ben in verschillende formaties: Geebros met naast zijn broers Willem Anthonius, die later vervangen werd door Cor Mestebeld en Lolke Hazeberg. Vervolgens Crying Wood en later Air Bubble. Ze toerden jarenlang langs allerlei podia in Nederland en Duitsland. Ook waren ze te zien in televisieprogramma’s: met de hit Racing Car traden ze op in het legendarische muziekprogramma Toppop met presentator Ad Visser.

In 1972 vestigde Henk Groote zich in Zwolle, waar hij in de Sassenstraat – vlak naast de Sassenpoort -lijstenmakerij en kunsthandel Groote opende. In 1979 omgevormd tot Galerie Groote. Vanaf 1990 gevestigd op een andere locatie in Zwolle: de Rhijnvis Feithlaan. Vanaf zijn start in Zwolle was Henk Groote al bezig als restaurateur, portretschilder en maakte hij werk in opdracht. Daarnaast gaf hij advies aan een aantal musea bij het aankopen van kunst, waaronder Museum Flehite.

In de loop der jaren bouwde Henk Groote (samen met zijn inmiddels overleden echtgenote Geery Jorna) ook een eigen kunstverzameling op. Een specialisme van het echtpaar was Hongaarse impressionistische schilderkunst. In de huidige collectie bevinden zich dan ook nog enkele bijzondere Hongaarse schilderijen en aquarellen.

Dit voorjaar is er meer te doen in Museum Flehite:

Het Indische Licht 5 mrt 2024 t/m 12 mei 2024
Bep Rietveld (1913-1999), dochter van meubelontwerper en architect Gerrit Rietveld schilderde en tekende haar hele leven portretten en stillevens. In de Tweede Wereldoorlog kwam zij met haar kinderen in verschillende Japanse interneringskampen terecht. Daar maakte zij portretten van met name kinderen en haar medekampgenoten. Na de uitzending van de NOS-documentaire hierover en de expositie in Museum Flehite in 2020 doken er nog eens 15 kampportretten op. Deze zijn te zien in Museum Flehite.

Kunst van nu 13 apr 2024 t/m 23 jun 2024
Museum Flehite geeft een kijkje in de collectie met hedendaagse, met name Amersfoortse kunst. In 2021 verstrekte Gemeente Amersfoort het museum een substantieel bedrag voor aankopen van werk van Amersfoortse kunstenaars. Daarmee kon het museum een belangrijke stap zetten bij de opbouw van een collectie hedendaagse kunst. Nu te zien is het werk van onder meer: Jan Ros, Bob Negryn, Mary Waters, Ron Jagers, Jolanda Meulendijks e.v.a.

Chris Lanooy 13 apr 2024 t/m 23 jun 2024
Chris Lanooy (1881- 1948) was een veelzijdig kunstenaar die hield van experimenteren. Hij was schilder, tekenaar, beeldhouwer, maakte glas-in-lood-kunst, ook was hij lid van het Amersfoorts Kunstenaars Genootschap. Chris Lanooy ontpopte zich tot een vernieuwer in zowel de keramiek als de glaskunst. Hiermee verwierf hij veel bekendheid. In Museum Flehite zijn nu schilderijen en keramiek te zien, geschonken in 2023 door de erven Lanooy.

Studio Zand 14 mei 2024 t/m 14 jul 2024
“Verhalen van vroeger en dromen voor morgen". Frans Ottink en Erna Huppelschoten van de Amersfoortse porseleinwerkplaats Studio Zand vertellen verhalen met porselein. Een selectie van hun mooiste serviesgoed, sieraden en objecten is te zien in Museum Flehite.

Westsingel 50
3811 BC Amersfoort
T: 033-247 11 00
E: info@museumflehite.nl

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 14 februari 2024


Inspiratieavonden in het Mondriaanhuis

Vanaf 8 februari biedt het Mondriaanhuis onder de titel ‘Night at the museum’ inspirerende en verrijkende activiteiten in de avonduren. Het museum start met een driedelige collegereeks over drie leden van De Stijl: Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Drie gedreven persoonlijkheden die destijds hebben bijgedragen aan een aardverschuiving in de kunst. De avondcolleges in informele setting worden gegeven door drie experts en laten het publiek kennismaken met de mens achter de kunstenaar.

Donderdagavond 8 februari zoomt Hans Renders in op het leven van Theo van Doesburg. Van Doesburg was behalve beeldend kunstenaar ook criticus, tijdschriftredacteur, architect, en dichter. Alles in zijn leven deed hij met een enorme gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Steeds verkondigde hij luidruchtig zijn visie, waarbij hij niet was gediend van tegenspraak. Voortdurend was hij bezig zijn leven en dat van anderen richting te geven. Als redacteur van De Stijl, het tijdschrift dat hij in 1917 met Piet Mondriaan en andere geestverwanten had opgericht, kwam hij in contact met iedereen die er in het modernistische Europa toe deed.

Hans Renders schreef samen met Sjoerd van Faassen een monumentale biografie over Theo van Doesburg. Op 8 februari zal hij het veelzijdige leven van deze artistieke duizendpoot belichten in een interview met Joyce de la Croix, curator van het Mondriaanhuis. Renders is hoogleraar Geschiedenis en Biografie en directeur van het Biografie Instituut van de Universiteit Groningen. Eind 2023 verscheen Het Universum van Willem Frederik Hermans, dat hij samen met Max Pam en Piet Schreuders schreef. Hij publiceerde biografieën van Jan Hanlo en Jan Campert, en in 2022, samen met Sjoerd van Faassen, de biografie van Theo van Doesburg. Hij is criticus voor Het Parool en verzorgt een vaste rubriek, elke derde zondag van de maand, over biografieën in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Praktische informatie
Titel: Theo van Doesburg in al zijn facetten
Datum: donderdag 8 februari
Tijd: 20.00 - 21.45 uur (inclusief pauze)
Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11 Amersfoort
Tickets: 15,-

Avondcolleges in maart en april
Donderdag 7 maart: De mens achter Mondriaan - met Wietse Coppes
Donderdag 4 april: Gerrit Rietveld, zijn leven, zijn werk en de vrouwen om hem heen - met Muriel de Beer

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 30 januari 2024


Tentoonstelling Contradictions - Esther Stocker

Vanaf 27 januari 2024 geeft het Mondriaanhuis ruim baan aan het werk van Esther Stocker. De internationaal bekende Stocker woont en werkt in Wenen. In haar kenmerkende werk in zwart en wit onderzoekt de kunstenaar patronen en het effect van verstoringen op een strakke ordening. Daarmee reflecteert zij op de ogenschijnlijke perfectie én imperfectie van systemen.

Het Mondriaanhuis toont een selectie van Stockers schilderijen, maar ook enkele van haar ‘Creased Sculptures’: papieren objecten met geometrische patronen die zijn verkreukeld tot ronde vormen. In één zaal van het Mondriaanhuis bouwt de kunstenaar een driedimensionale installatie.

Esther Stocker (Italië, 1974) drukt zich uit in lijnen, rasters en rechte hoeken in de niet-kleuren zwart en wit. Zij behoort tot een hedendaagse generatie kunstenaars die werkt vanuit de geometrisch constructivistische traditie, maar met een eigen invalshoek en vanuit een eigen filosofie. Met haar werk onderzoekt de kunstenaar relaties en structuren en probeert zij zich te verhouden tot de tegenstellingen die zich in het leven voordoen. De verstoringen die Stocker aanbrengt in haar strakke grids roepen vragen op over de relatie tussen orde en chaos, realiteit en fictie, voorgrond en achtergrond, precisie en ongrijpbaarheid, zekerheid en dubbelzinnigheid. Daarmee nodigt de kunstenaar de kijker uit om te reflecteren op de systemen en structuren in de samenleving die ons bewust en onbewust organiseren en sturen. Stocker: ‘In mijn schilderijen, installaties en sculpturen wil ik de dubbelzinnigheid en onzekerheid van een systeem beschrijven. Ik gebruik de precisie van een systeem om het systeem zelf in twijfel te trekken.’

Esther Stocker studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Wenen, de Brera Academie voor Schone Kunsten in Milaan en het Art Center College of Design in Pasadena, Californië. Ze exposeert regelmatig in internationale musea en galerieën, zoals: Fondazione Alberto Peruzzo in Italië, Museum Ritter in Duitsland, Art at Fuliang Festival 2023 in China, Changwon Sculpture Biennale in Zuid-Korea en in Museum Haus Konstruktiv in Zwitserland.

Mondriaanhuis I Kortegracht 11 I 3811 KG AmersfoortI T 033 46 00 170 I
www.mondriaanhuis.nl
Parkeren: parkeergarage Koestraat, Grote Haag 2, 3811 JH Amersfoort

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 30 januari 2024


4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

In Amersfoort is in 2021 het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in gebruik genomen. In dit gebouw van maar liefst 31.500 m2 groot, liggen de collecties van Het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed opgeslagen. Een selectie van deze werken ‘in depot’ is straks samen te zien met objecten van de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck (Turnhout 1969).

Hij is bekend van zijn monochroom grijze sculpturen, grote installaties, tekeningen en video’s. Daarin stelt hij onderwerpen als mensbeeld en de schoonheid van ‘het object’ aan de orde. Hans Op de Beeck toont de toeschouwer onbestaande, maar herkenbare plaatsen, momenten en figuranten die lijken te zijn weggehaald uit het actuele dagelijkse leven en tracht hiermee de tragikomische absurditeit van ons bestaan in beelden te vatten. Aan de hand van verschillende thema’s worden Op de Beeck zijn werken getoond, samen met werken uit CC NL die daarbij aansluiten. De kunstwerken en objecten uit de vier rijkscollecties bieden met hun verhalen een extra laag in de verschillende ensceneringen.

Bezoek ook de Elleboogkerk
Naast de tentoonstelling in Kunsthal KAdE is er een installatie van Hans Op de Beeck te zien in de Elleboogkerk. Speciaal voor deze locatie maakt Hans Op de Beeck een winters landschap. In zijn werk staat water zowel letterlijk als figuurlijk voor ‘reflectie’: het bespiegelend nadenken, beschouwen, overdenken.

De werken van Op de Beeck en een groot aantal bruiklenen van het CC NL is vanaf 27 januari 2024 samen te zien in Kunsthal KAdE.

KAdE, Kunsthal in Amersfoort
Eemplein 77 (Eemhuis)
3812 EA Amersfoort
033 422 50 30
info@kunsthalkade.nl

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 5 januari 2024


Wolter & Water: expositie over de levenslange fascinatie voor water van een kunstenaar

Ter gelegenheid van de 150e geboortejaar van Hendrik Jan Wolter organiseert Museum Flehite samen met de stichting Vrienden van de schilder H.J. Wolter de expositie ‘Wolter & Water'.

De bijna honderd tentoongestelde schilderijen en werken op papier van de naturalist/impressionist Wolter tonen zijn permanente fascinatie aan met water. Zijn aandacht werd gevangen door de voortdurende verandering van lichtval en reflectie op allerlei soorten wateroppervlaktes – van stadsgrachten tot tegen rotskusten uiteen spattende golven. In de tentoonstelling is goed te zien hoe Hendrik Jan Wolter zich ontwikkelde van naturalist in zijn vroege werk van de Amersfoortse grachten, tot neo-impressionist en luminist in zijn latere vermaarde Amstelgezichten en zeegezichten in Engeland en het mediterrane gebied. 'Wolter & Water' is te zien van 2 december 2023 t/m 2 april 2024 in Museum Flehite in Amersfoort.

Wolter & Water
Hendrik Jan Wolter was sterk gefascineerd door de weergave van uiteenlopende soorten water. Zijn werk is doordrenkt met een onweerstaanbare aantrekkingskracht tot de beweging, tinten en weerkaatsing van water. Wolters schilderijen, variërend van spiegelende grachten, tot kabbelende beekjes, glinsterende rivieren en onstuimige golven, getuigen van zijn verlangen om de ziel van water vast te leggen. Hij besteedde zijn carrière aan het verkennen van de subtiele nuances van licht en kleur die water te bieden heeft. Zijn meesterlijke penseelstreken brachten het schitterende en hypnotiserende karakter van water in al zijn facetten tot leven.

Wolter volgende het licht van Amsterdam naar Amersfoort tot Rome
Hendrik Jan Wolter (1873 – 1952) werd geboren in Amsterdam en vestigde zich in 1885 met zijn ouders in Amersfoort. In 1900 werd ook het bedrijf van Wolter senior naar Amersfoort overgeplaatst, waar het uitgroeide tot het Installatiebureau voor Centrale Verwarmingen Wolter & Dros. Nog steeds is dit bedrijf in Amersfoort gevestigd; inmiddels actief als croonwolter & Dros. Hoewel een artistieke carrière in zijn kringen geen vanzelfsprekendheid was, markeerde zijn aankomst in Amersfoort het begin van een periode van artistieke groei en ontwikkeling. De stad en de omliggende natuurlijke schoonheid van het Gooi en het landschap rondom de Zuiderzee werden een voortdurende bron van inspiratie voor Wolter.

Door zijn vader aangespoord startte Hendrik Jan in 1892 aan de Militaire School in Haarlem. Nadat al snel bleek dat dit geen onverdeeld succes was, vervolgde hij zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hier maakte hij kennis met het impressionistische werk van Monet, Sisley en de Belgische neo-impressionisten Theo van Rijsselberghe en Emile Claus. In zijn latere leven doet hij graag inspiratie op in het buitenland en leidt een reislustig bestaan. In Cornwall, Londen, Treboul, Douarnenez, Honfleur en kustplaatsen aan de Franse Rivièra, maar ook aan de Noord-Italiaanse kust en in Rome kon hij zich overvloedig laten inspireren door het spel van licht en water in de zee, Tiber, maar ook bijvoorbeeld in de Trevifontein.

Catalogus Wolter & Water
Op 2 december verschijnt de catalogus 'Wolter & Water' over het leven en werk van Hendrik Jan Wolter. De 128 pagina's tellende uitgave van Boiten Boekprojecten werd geschreven door Jop Ubbens, Maarten Jager en Onno Maurer, prijs €24,95.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 25 oktober 2023


Nieuwe visualisaties Sam & Sophie

Om de oppositie/petitie tegen deze ontwikkelingen kracht bij te zetten zijn nieuwe volgende visualisaties gemaakt: Impressies zichtbaarheid 'Sam' en 'Sophie' vanuit de Amersfoortse binnenstad door Vincent Veneman.

Omdat er onduidelijkheid ontstond door de gemaakte 'impressies' zijn een 5 tal nieuwe visualisaties gemaakt. Sommigen dachten blijkbaar echt dat er een wit volume met rode randen werd voorgesteld, maar in de nieuwe visualisaties zijn deze vervangen door het laatste ontwerp van de architect i.p.v. slechts een impressie van de volumes.

In de laatste presentatie van het desbetreffende bureau voor de raad is geen enkele impressie vanuit de binnenstad te zien, behalve in vogelvlucht. Wat echter telt is wat je op straatniveau ziet.

Verder zijn een viertal visualiseringen gemaakt om het argument voor 'Sam' als 'baken' te kunnen weerleggen. Alles is berekend m.b.v. een 3D-model van de stad, inclusief hoogteverschillen in straatniveau's.

Vincent Veneman is werkzaam als ontwerper in de (steden)bouw en werkt voornamelijk samen met architectenbureau Scala uit Den Haag.


Hieronder het viertal nieuwe visualiseringen die gemaakt zijn om het argument voor 'Sam' als 'baken' te kunnen weerleggen.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 27 juni 2023, aangepast op 4 juli 2023


Wijkwinkel Kruiskamp (ook voor de binnenstad)


Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 27 april 2020


Buurtkamer Binnenstad, Appelmarkt 9 achter

De buurtkamer is te bereiken via de steeg tussen de Appelmarkt nr. 9 en 10, open elke woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Het poortje staat dan open. De buurtkamer Binnenstad wordt gerund door vrijwilligers en is mede mogelijk gemaakt door Zorgresidence Het Seminarie en Indebuurt033. De buurtkamer is opgezet voor bewoners (senioren) in de oude stadskern van Amersfoort. Welkom voor kopje koffie, thee, een kop soep, een babbeltje of een spelletje of wat dan ook. Telefoon: 033 33 202 33.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 12 november 2018


Activiteiten in Zorgresidence Het Seminarie, Muurhuizen 102

Buurtkamer: Iedere donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur
Senioren die gezelligheid buitenshuis zoeken, kunnen terecht in de “De Buurtkamer”. Voor oudere binnenstadbewoners met een klein netwerk, mensen met lichte geheugenproblemen en voor mensen met een beperkte mobiliteit is er iedere donderdagmiddag plek in De Buurtkamer in de Muurhuizen. Toegang, koffie en thee zijn gratis. U kunt zich aanmelden door te mailen naar kantoor@hetseminarie.nl

Buurtdiner: Iedere donderdagavond vanaf 17.30 uur
Elke donderdagavond verzorgt de kok van Het Seminarie een warme maaltijd voor senioren uit de buurt. Een leuk moment om elkaar te ontmoeten en gezellig bij te praten onder genot van een hapje en een drankje.
Kosten € 7,50 per persoon, consumpties en wijn € 1,50 per glas. U kunt zich aanmelden door te mailen naar kantoor@hetseminarie.nl

Thee-Matinee: Iedere vierde zondag van de maand, van 15.00 tot 16.30 uur
Iedere vierde zondag van de maand kunt u genieten van een muzikaal optreden in de kapel van Het Seminarie onder het genot van zelfgemaakte lekkernijen en verse thee.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 19 maart 2018


Overlast van graffiti in de binnenstad

De graffiti-overlast in de binnenstad is gelukkig beperkt. Dat is wel eens anders geweest. Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Amersfoort de graffiti in de binnenstad nauwkeurig laten vaststellen. Het gaat dan om het gebied wat begrensd wordt door de Stadsring, Singelbeek en Plantsoen Noord.
Op 210 panden van de 1150 panden zat toen ruim 500 m² graffiti. De gemeente heeft destijds een grote schoonmaakactie uitgevoerd. De pandeigenaren van de 210 panden zijn benaderd en de meeste eigenaren hebben de gemeente toestemming gegeven graffiti van hun panden te verwijderen. Deze service van de gemeente is begonnen in de jaren tachtig. Zo wordt het beschermde stadsgezicht van de binnenstad zo schoon mogelijk gehouden in het belang van bewoners en ondernemers en ter bevordering van het toerisme.

Werkwijze verwijderen graffiti
Elke maandagochtend rijdt de schoonmaakbus van Eemfors de binnenstad in om te reinigen. Eerst gaan zij aan de slag in de winkelstraten en de pleinen. Vervolgens worden de klachten afgehandeld van de meldingen die bij het Meldpunt Woonomgeving zijn binnengekomen. Alleen de panden waarvan de gemeente toestemming van de eigenaar heeft, worden schoongemaakt. Niet alle (huidige) pandeigenaren zijn bekend met deze service van de gemeente en daarom is het goed dit weer eens onder de aandacht te brengen.

Meld graffiti bij de gemeente!
Het gebied waarbinnen de gemeente Amersfoort de graffiti verwijdert ligt binnen de 1ste grachtengordel: Weversingel,`t Zand, Westsingel en Zuidsingel. Ook de toegangsstraten naar dit gebied toe worden meegenomen, bijvoorbeeld: de Kamp, Bloemendalsestraat, Andriesstraat, Molenstraat, Grote en Kleine Spui, Kleine Haag, Arnhemsestraat en Utrechtsestraat.

Is er op uw pand binnen dit gebied graffiti aangebracht? Dan verwijdert de gemeente Amersfoort dit kosteloos voor u. U kunt dit melden bij het Meldpunt Woonomgeving van de gemeente Amersfoort. Is het de eerste keer dat u graffiti meldt, dan zal u gevraagd worden een verklaring te ondertekeningen waarin u de gemeente toestemming verleent om te verwijderen en de gemeente vrijwaart van eventuele gevolgschade. Is de verklaring eenmaal getekend, dan wordt u pand, als dit op de route ligt, automatisch meegenomen. Als dit niet het geval is, kunt u de bekladding doorgeven bij het Meldpunt Woonomgeving.
U kunt het Meldpunt Woonomgeving bereiken via telefoonnummer 14 033. Ook kunt u online uw melding doorgeven op www.amersfoort.nl/meldpunt.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 21 december 2012, laatste wijziging 17 april 2015


Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.